Muziektherapie

Zangtherapie is een individuele therapievorm waar je door het zingen van bestaande nummers , improvisatie of een eigen geschreven lied inzicht krijgt in jezelf. 

Jouw eigen stem is uniek. Emoties klinken door in je stem en ook voel (en hoor) je vaak wanneer je gespannen bent. 
Zingen is bij uitstek geschikt om expressie te geven aan emoties, bewust te worden van fysieke/mentale spanning en ontspanning en zelfvertrouwen te vergroten in zowel zingen als spreken en presenteren. We onderzoeken wat er in jou omgaat door middel van zingen. 

Songwriting is een vorm waarbij je een eigen lied gaan schrijven. Tekst schrijven maakt dat je je bewust wordt van jouw verhaal wat je wilt vertellen. De muziek bedenken we zelf of we gebruiken bestaande muziek. Songwriting is zeer geschikt om in te zetten bij gevoelens van rouw en verlies; om het verlies van een naaste of afnemende gezondheid bij jezelf onder ogen te komen. Opnemen en laten luisteren van een lied kan inzicht geven in wat er in je omgaat, gesprek op gang brengen of een waardevol aandenken zijn aan een overledene. 

Ik combineer mijn ervaring als muziektherapeut en zangeres: we zingen uitbundig, performen, zetten zangtechniek en ademtechniek in en doen mindfullness oefeningen om te ontdekken hoe jouw stem daadwerkelijk wil klinken. 

Wat kost een therapie?

Een therapie sessie van 60 minuten kost 70 euro. 

 

Voorafgaand aan de therapie doen we eerst een telefonische kennismaking, deze is gratis. 
Vervolgens doen we een eerste bijeenkomst van 30 minuten waarin we ervaren of het klikt en een begin maken. Dit duurt 30 minuten en kost 25 euro. 

Songwriting neemt doorgaans 8 tot 12 sessies in beslag. 

 

Zangtherapie valt onder muziektherapie en is vrijgesteld van BTW. 

Wordt zangtherapie vergoed?

Muziektherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enkele zorgverzekeraars vergoeden hierbij muziektherapie wel vanuit een aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de vergoedingen, kijk hier op de wesite van de Zorgwijzer.